Wat is https? http of https?

Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is de veilige versie van HTTP, het protocol waarover gegevens worden verzonden tussen uw browser en de website die u bent verbonden. De 'S' eind HTTPS staat voor "Secure. Het betekent dat alle communicatie tussen uw browser en de website zijn gecodeerd. HTTPS wordt vaak gebruikt om zeer vertrouwelijke online transacties zoals online bankieren en online winkelen bestelformulieren te beschermen.

Web browsers zoals Internet Explorer, Firefox en Chrome ook weer een slotje in de adresbalk om visueel aan te geven dat een HTTPS-verbinding van kracht is.

http of https


Hoe werkt HTTPS?

HTTPS-pagina's gebruiken meestal een van de twee veilige protocollen om de communicatie te versleutelen - SSL (Secure Sockets Layer) of TLS (Transport Layer Security). Zowel TLS en SSL protocollen zogenaamde een "asymmetrische" Public Key Infrastructure (PKI) systeem. Een asymmetrisch systeem maakt gebruik van twee 'sleutels' versleutelen communicatie, een 'publieke' sleutel en een 'private' key. Iets versleuteld met de publieke sleutel kan slechts worden ontsleuteld door de private sleutel en vice-versa.

Zoals de namen al doen vermoeden, dient de 'private' key worden gehouden strikt beschermd en mag alleen toegankelijk zijn de eigenaar van de private sleutel zijn. In het geval van een website, blijft de private sleutel stevig genesteld op de webserver. Omgekeerd, wordt de publieke sleutel bestemd om te worden gedistribueerd naar iedereen en iedereen die moet kunnen informatie die is gecodeerd met de persoonlijke sleutel te decoderen.

 


 

Wat is een HTTPS-certificaat?

Wanneer u een HTTPS-verbinding naar een webpagina te vragen, zal de website in eerste instantie haar SSL-certificaat naar uw browser. Dit certificaat bevat de publieke sleutel nodig beveiligde sessie beginnen. Op basis van deze eerste uitwisseling, uw browser en de website dan inleiding van de 'SSL handshake'. De SSL handshake omvat de generatie van gedeelde geheimen aan een unieke, veilige verbinding tussen jezelf en de website vast te stellen.

Wanneer een vertrouwde SSL digitaal certificaat wordt gebruikt tijdens een HTTPS-verbinding, zullen de gebruikers een hangslot icoon in de adresbalk van de browser te zien. Wanneer een Extended Validation SSL Certificaat op een website is geïnstalleerd, wordt de adresbalk groen.

https browsers

 


 

Voordelen van Hypertext Transfer Protocol Secure

De belangrijkste voordelen van een HTTPS-certificaat zijn:

  •      Informatie over klanten, zoals creditcardnummers, versleuteld en kunnen niet worden onderschept
  •      Bezoekers kunnen controleren of u bent een geregistreerd bedrijf en dat u eigenaar van het domein
  •      Klanten hebben meer kans om te vertrouwen en volledige aankopen van sites die gebruik maken van HTTPS
  •      Google indexeert uw website sneller en beter
        

Meer informatie of over een ssl certificaat op uw website? neem dan contact op met UITzandvoort.nl